Over mij

Mijn naam is Maaike Mathot-Wieringa. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. In 1997 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en heb daarna zo’n zeven jaar met veel plezier gewerkt in een verpleegtehuis. In 1999 ben ik ook afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs aan de Pabo en sindsdien ben ik werkzaam als leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs.

Het werken met kinderen binnen het basisonderwijs bevalt mij zeer goed. Helaas zie ik binnen het basisonderwijs regelmatig kinderen van wie de ontwikkeling vastloopt en die op een of andere manier best wat extra hulp kunnen gebruiken. Als groepsleerkracht heb ik de tijd en ruimte niet om deze kinderen te helpen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een opleiding waarbij ik weer als therapeut aan het werk kon gaan met deze kinderen. Bij de post Hbo registeropleiding Psychomotorische Kindertherapie vond ik wat ik zocht. In 2011 heb ik deze opleiding met succes afgerond. Nu heb ik aan huis een eigen praktijk voor psychomotorische kindertherapie en begeleiding.

Doordat ik zelf leerkracht (en moeder) ben, weet ik goed wat er in deze tijd allemaal van een kind gevraagd wordt. Dat valt voor een  goed functionerend kind al niet mee, laat staan als je als kind even wat minder lekker in je vel zit. Graag breng ik deze kinderen weer in beweging zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en vol vertrouwen als zichzelf de wereld in kunnen gaan.

Tijdens de therapie wil ik op zoek gaan naar het unieke van dit kind. Waar is het kind goed in en wat gaat  minder goed. De dingen waar het kind goed in is, kunnen helpen om de dingen waar het kind minder goed in is verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Mijn visie is dan ook: Elk kind is uniek!

Ik ben actief lid van de NVPMKT waar ik op dit moment kandidaat voor registratie ben. Ik neem deel aan een intervisiegroep en volg supervisie. Om mij als therapeut steeds te blijven ontwikkelen, volg ik regelmatig bijscholingen en cursussen. Ik conformeer me aan de beroepscode waarin het klachtenreglement is opgenomen. Ik ben tevens lid van de RBCZ.